статии

Как да се справя с хлебарките?

10 неща, които трябва да знаете

У нас се появиха хлебарки. Дойдоха от фирмата и пръскаха – хлебарките изчезнаха, но след време се появиха. Отново ли трябва да се пръска?
Да. Трябва да се унищожават и техните яйца. Затова около 26-ия ден се провежда втора обработка. Така новоизлюпените се унищожават преди да са достигнали полова зрялост.

Ние пръскаме с един вносен препарат, но не помага. Какво да използвам ? Препоръчайте ми нещо, което работи.
Ние редуваме препаратите и отделните обработки се извършват с различни препарати, защото хлебарките развиват резистентност. Те свикват с него и препарата повече не им действа.

Вкъщи не държим храна на открито, но въпреки това се появяват хлебарки?
Хлебарките оцеляват като ядат хартия, картон, а и се самоизяждат – големите изяждат малките. Необходима им е топлина и влага. Затова те се крият на топли и влажни места .

Поддържаме чисто навсякъде в къща, а имаме хлебарки!? Защо?
 За да има ефект препарата, напръсканите площи и домакински съдове трябва да не се мият поне 24 часа. Ако сте почистили след обработката ще трябва пак да ни повикате.

Съседите напръскаха срещу хлебарки и хлебарките дойдоха при нас!
Често се случва това. След обработката хлебарките могат да се преместят в други апартаменти. Затова е много по-ефективно и по-изгодно да се напръска целия блок. За повече информация се свържете с нас.

Напръскахме срещу хлебарки, а те станаха повече?!
Препаратът кара хлебарките да излизат от топлите и влажни места в жилището ви, да влизат в контакт с него и да поемат отровата. Ако е добра обработката, след няколко дни те ще престанат да се появяват.

Можете ли да напръскате и срещу мравки или бълхи?
Да. Но не е необходимо, защото обработката срещу хлебарки убива бълхите и мравките.

Безвредни ли са препаратите?
Препаратите са лицензирани от Министерството на здравеопазването за употреба в жилищни сгради. Професионално приложени те няма да ви навредят. На обработките не трябва да присъстват болни от астма, бременни, деца до 3 години, домашни любимци до 3 кг. Два часа след обработката да не се влиза в помещението, а за деца под 3 години – 5 часа.

Миналата година имахме хлебарки, но след обработките вече нямаме!
 Предупреждаваме Ви, че хлебарките излизат при затопляне на времето или ако съседите ви проведат ДДД обработка. Препоръчваме ви да провеждате на всеки 3 месеца превантивни обработки на вашия дом. Не чакайте хлебарките да се появят. Потърсете ни.

След колко обработки ще ги унищожите ли завинаги?
За съжаление никой не може да унищожи хлебарките завинаги. Те могат да дойдат от съседите, а яйцата им се внасят с картонени опаковки или полепнали за обувките ви. Но с редовни обработки ние можем да поддържаме популацията на биологичния й минимум.