Унищожаване на мравки

Мравките са от семейство еусоциални насекоми и са широко разпространени. Описани са 22 000 вида мравки, от които 163 вида в България. Те се разпознават лесно по своите прегънати антени и характерната възлеста структура на тялото. Мравките образуват колонии с размери, вариращи от няколко десетки хищни индивида, обитаващи малки естествени кухини, до сложно организирани общества, заемащи обширна територия и съставени от милиони индивиди. Големите колонии са съставени от различни касти стерилни безкрили женски, повечето от които са работнички, но също и войници и други специализирани групи.

С течение на години мравките се приспособяват за живот в градовете. Ако живеете в къща или на първия етаж на жилище, навярно сте виждали преминаващи мравки. Мравките успяват да достигнат и до по-високите етажи на сградите, намират пролуки и се промъкват до храната в кухнята. Установят ли източник на храна, те атакуват дома на огромни армии, малко по малко, но настоятелно. Забележите ли движението на множество мравки в колони, означава, че те вече са нападнали дома ви и имате нужда от професионална помощ.

Професионална обработка срещу мравки е единственият сигурен начин да се отървете от тях. Обработки могат да се извършват на заразеното място, и на целият апартамент или къща в зависимост от степента на проблема. Помещението, което е третирано с препарат за унищожаване на мравки, трябва да остане затворено за няколко часа. След което да се проветри добре. Препарата не се мие или забърсва.

Ако вредителите са вече в дома ви,

обадете ни се: 0888 435 888