Унищожаване на оси и стършели

Осите и стършелите са семейство жилещи насекоми.

Съществуват около 5000 различни вида оси и 22 вида стършели по света. Осите и стършелите имат гладко остро жило, лесно проникващо в кожата и лесно измъкващо се от там. За разлика от пчелите, тези насекоми могат да жилят многократно. Те правят техните гнезда, като дъвчат мека дървесина и примесвайки я с тяхната слюнка създават хартиеноподобна материя, от която изграждат своите домове. Гнезда могат да бъдат както на дървета, така и на сгради.  

На осите и стършелите им е комфортно в градовете, с годините все повече се приспособяват към живота сред хора.

Осите и стършелите не се смятат за типични вредители. В някои ситуации обаче наличието на големи популации в даден частен или търговски обект може да е изключително опасно за хората, което да наложи тяхното унищожаване.

Професионална обработка срещу паяци е единственият сигурен начин да се отървете от тях. Обработки могат да се извършват на целият обект или къща в зависимост от степента на проблема. Помещението, което е третирано с препарат за унищожаване на паяци, трябва да остане затворено за няколко часа. След което да се проветри добре. Препарата не се мие или забърсва.

Ако вредителите са вече в дома ви,

обадете ни се: 0888 435 888