Унищожаване на бълхи

Бълхите са безкрили кръвосмучещи насекоми, живеещи по телата на бозайници и птици. 

Откъде хванах бълхи? – веднага ще се запитаме, щом забележим точици от ухапвания. Мнозина са склонни да хвърлят вината на домашните любимци. По-често преносители на бълхи сме самите ние. Бълхата днес е разпространена в градовете, точно както гълъбите и врабчетата. В началото тя предпочита нискоетажни сгради, но с времето започва да „усвоява“и многоетажните.

На бълхите им е комфортно в градовете – не мръзнат през зимата и не гладуват, защото има много бездомни и домашни животни. В блоковете те лесно мигрират, избавяйки се от опитите да бъдат унищожени. Дори и в един апартамент да се пръска, те с лекота се пренасят в съседно помещение – направо през вратата.

Ухапването от бълха не може да се сбърка с никое друго – на мястото се появява червена точка, зачервяване около нея и непрекъснат сърбеж. По-трудното е да намерим гнездото вкъщи. Може и дълго да търсите, но не чакайте с мерките.

Първата работа е да почистим домашните животни. За това помагат специални шампоани, пудри и др. препарати, предлагани във ветеринарните аптеки. Те са предназначени за котки, кучета и други любимци;

Веднага след това обработете целия домашен текстил – свалете спалното бельо, пердета, щори, кувертюри, възглавници и изперете всичко на максимално допустимата температура. Изсушени на слънце и изгладете от двете страни;

Потърсете професионална помощ:

Ако имате ухапвания от бълхи професионалното им унищожаване е абсолютно задължително. Ако неглижирате този проблем, ухапванията не само няма да спрат, но ще се увеличат прогресивно с нарастване на популацията. Професионална обработка срещу бълхи е единственият сигурен начин да се отървете от тях. Обработки могат да се извършват на заразеното място, и на целият апартамент или къща в зависимост от степента на проблема. Помещението, което е третирано с препарат за унищожаване на бълхи, трябва да остане затворено за няколко часа. След което да се проветри добре. Препарата не се мие или забърсва.  Втората обработка се прави след 7 до 10 дни, за да бъде унищожено и новото поколение бълхи. Така процесът на размножаване прекъсва.

Ако вредителите са вече в дома ви,

обадете ни се: 0888 435 888